Bejelentés


A II. világháború története A legvéresebb háború


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Üzenőfal


Név:

Üzenet:Szavazás
A második világháború az emberiség történetének legnagyobb fegyveres konfliktusa volt. Ázsiában 1937. július 7-én kezdődött és Japán kapitulációjával, 1945. szeptember 2-án ért véget. Európában 1939. szeptember 1-től 1945. május 8-ig tartott.
Németország az első világháború szerinte igazságtalan feltételeit nyögi. A bajokat tetézi még az 1933-ban kezdődő gazdasági világválság. Egyre növekszik a munkanélküliség, az emberek egyre elégedetlenebbek a hatalmon levő kormánnyal. Mindennaposak a tüntetések és az utcai összecsapások. Ebbe a kilátástalannak tűnő helyzetben Berlin egy eldugott részében megalakul egy kezdetleges párt amely később nagymértékben befolyásolja a világháború eseményeit. Ez a párt az NSDAP igaz ekkor még csak náci párt a neve. A választásokon a nácik leszerepelnek és ekkor csatlakozik hozzájuk egy Adolf Hitler nevezetű munkanélküli. Szónoklatai során olyan átéléssel beszél, és felszínre hozza azokat a problémákat amivel 1933 -tól Németországnak szembe kell néznie. A párt taglétszáma rohamosan emelkedik. Közelednek a választások, és a náci párt az ország egyik legnagyobb pártjává alakul. A választást a nácik fölényesen megnyerik. A kormányfő pedig Hitler lesz. Első intézkedése hogy az ellenségeit eltünteti a politika színpadáról. Ehhez létrehozza az SA nevű hadseregét, amely jórészt homosexuális katonákból áll, vezetőjük az az ember aki Hitler régi barátja Ernst Röhm. Hitler Hindenburg kancellár halála után magát nevezi ki az ország és a hadsereg egyedüli fejévé és ettől kezdve magát Führer-nek (vezérnek )nevezteti magát.
Létrehozza az SS (védosztag)egységét amely már nem az országra hanem személyesen Hitlerre esküdik fel. Hitler az SS segítségével leszámol az SA embereivel.
A nácik Németország összes bajáért a zsidókat teszik felelőssé, ezért a krisztályéjszaka néven elhíresült estén több tucat zsidót gyilkolnak le, és a boltjaikat feldúlják. Hitler világuralmi terveket szövöget. Szerinte a nácik a világ uralkodására született faj (árja).
Hitler 1939 szeptember 1 jén lerohanja Lengyelországot. Kezdetét veszi a történelem legvéresebb háborúja.Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!